Energieoplossing voor tuinders en kwekers

De WKK: energie oplossing voor tuinders en kwekers

Een warmtekrachtkoppeling bestaat uit een grote motor met een daaraan gekoppelde generator. De motor verbrandt gas waarbij warmte vrij komt. De generator levert elektriciteit. De warmte wordt natuurlijk gebruikt voor het telen van de gewassen. De warmte kan worden opgeslagen om gebruikt te worden wanneer dat nodig is. De elektriciteit die de generator levert, kan niet worden opgeslagen maar wel worden verkocht aan een energiemaatschappij. Een WKK is daarom zeer interessant voor ondernemers omdat deze haast kostenneutraal kan draaien.

Onderhoud van de WKK zo scherp mogelijk inkopen

Naast dat het gas voor de WKK zo scherp mogelijk ingekocht moet worden, is het verstandig om ook het onderhoud van uw warmtekrachtkoppeling zo scherp mogelijk in te kopen. Wanneer uw WKK bijna van een service onderhoudscontract af is, is dat het juiste moment om bij Smit Services na te gaan welke dienstverlening en revisie-mogelijkheden er zijn. Smit Services levert ook contra-expertise wanneer u tegen vervanging van onderdelen aan zit en uw huidige leverancier nog niet de juiste aanbieding heeft gedaan.

Ombouw naar een WKK besturing zonder restricties

Uw huidige WKK installatie heeft een leverancierspecifieke besturing. Het kan kosten technisch interessant zijn om uw WKK besturing om te bouwen naar een besturing zonder restricties. Bijvoorbeeld op het moment dat u een nieuwe gebruikerslicentie van de software moet kopen. Smit Services adviseert en voert de ombouw naar restrictieloze WKK software uit. Zo kunt u besparen op uw uitgaven aan WKK software.

Waarom u hiervoor wilt kiezen? U als klant wordt eigenaar van de software, niet de leverancier.