Projecten

Plantenkwekerij Valstar MWM

In het zomer seizoen van 2023 hebben wij voor Plantenkwekerij Valstar een MWM E70 revisie uitgevoerd aan de MWM TCG 2020 V16 aardgasmotor en Marelli MJB 500 generator.
Extra is het motor-frame en fundatie van motor gevlakt en zijn motorsteunen vervangen. Ook is het besturingspaneel aangepast zodat deze nu via een web app applicatie op afstand te bedienen is (zie foto’s) via internet of Smartphone.

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis Woerden

Op deze locatie heeft Smit Services in september 2014 een wkk renovatie uitgevoerd. Het gaat om een MAN 165kw. De uitdaging was dat de locatie op de zesde verdieping is met geen mogelijkheid om de complete set te verwijderen. Alles is met de lift getransporteerd wat betekent dat dit in kleine delen gedemonteerd moest worden.
Motorblok en besturing zijn vervangen en de rest van de installatie is gerenoveerd.

Bakker Rijsenhout

Voor Bakker Rijsenhout leverden en plaatsen wij een MAN E 220 Kw wkk installatie. Dit project is uitgevoerd in de maanden februari/ maart van 2015. Het gaat om een gebruikte installatie die is herplaatst voor de opwekking van stroom en warmte. De noodstroomdiesel is hiervoor verplaatst en opnieuw aangesloten.
De Waukesha L36 520 Kw wordt vervangen door een Jenbacher 212 van 525kw. De Waukesha wkk is technisch afgeschreven en is uitgebouwd. Hiervoor moest een muur van het ketelhuis wijken en zoals de foto’s aangeven kan de oude installatie net door de gecreëerde opening uitgereden worden.

Project Landgoed Princepeel

Bij landgoed Princepeel is in de zomer van 2014 een Jenbacher 420 met een vermogen van 1485 Kw geplaatst in een buitenomkasting door Smit Services voor de stroomproductie op biogas. Princepeel is de grootste particuliere biogasinstallatie van Nederland.
Totaal staan er nu zes biogasmotoren te draaien op deze locatie.