Projecten

PLANTENKWEKERIJ VALSTAR MTU

Bij Plantenkwekerij Valstar hebben wij in de zomer van 2023 de motor MTU 4000 v16 en generator geheel gereviseerd in verband met de standtijd van de WKK installatie.
Plantenkwekerij Valstar BV

Plantenkwekerij Valstar MWM

In het zomer seizoen van 2023 hebben wij voor Plantenkwekerij Valstar een MWM E70 revisie uitgevoerd aan de MWM TCG 2020 V16 aardgasmotor en Marelli MJB 500 generator.
Extra is het motor-frame en fundatie van motor gevlakt en zijn motorsteunen vervangen. Ook is het besturingspaneel aangepast zodat deze nu via een web app applicatie op afstand te bedienen is (zie foto’s) via internet of Smartphone.

Spiethoff Amsterdam, Baltimore en Hamburg

Planned major repair of a MAN D2848 V10 onboard a commercial vessel in the Port of Baltimore US.
In juni 2023 hebben we voor de firma Spiethoff /Neas aan boord van de Nunalik, tijdens het laden en lossen een deel revisie op een van de accessory power gensets uitgevoerd, revisie betreffende een nokkenas wissel on-side. Oorzaak is dat tijdens het normale serviceonderhoud van de MAN D 2848 diesel motor zijn kleppen niet meer te stellen waren.
Tijdens deze revisie werkzaamheden is het blok op locatie in de machine kamer los gemaakt van de generator/ alternator en is blok gedraaid om het wisselen van de nokken-as mogelijk te maken .
MV Nunalik

Waterschap locatie RWZI Zwolle

Samen met onze partner 2G Duitsland hebben wij in februari 2023 een revisie uitgevoerd aan Jenbacher 412 Biogas WKK unit, inclusief diverse updates en een generator lager revisie op locatie.
Bij deze revisie zijn ook de hoofdlagers vervangen. Voor de diverse updates , aanpassingen gemaakt aan parameters en programma en tevens noodkoeler systeem rendement verbeterd.

HPW Fresh & Dry Ghana

In december 2022 hebben wij een deel revisie en her inbedrijfstelling uitgevoerd na koelwater en waterschade aan de MAN 240 kW.e Biogas wkk-installatie, inclusief een update van het elektrisch schema en het besturingspaneel.
Na kijken van actiefkoolfilter blijkt een gas lek te hebben. Motor draait weer naar behoren.
HPW Fresh & Dry Ghana Accra/Adeiso

Lucas Westra in Oudemirdum

In oktober 2022 hebben wij een revisie uitgevoerd aan de MAN 190 kW.e Biogas WKK-installatie, inclusief een update van het elektrisch schema en het besturingspaneel.
Dit was noodzakelijk vanwege de gebruiksduur van de motor en de generator. Bijkomend was het besturingspaneel regelmatig defect, wat een gevolg was van zwavelvervuiling door de naastgelegen biogasreinigingsinstallatie. Na de revisie en de doorgevoerde updates functioneert de installatie weer optimaal.
Onze klant is zeer tevreden met zijn investering en de update van de installatie. De klant kan nu op afstand de WKK-unit volgen en bedienen via een app op zijn telefoon.
De Betonpleats

Spliethoff Amsterdam Heemskerkgracht

In september 2022 hebben we voor de firma Spliethoff aan boord van de Heemskerkgracht, tijdens het droogdok onderhoud en stand tijd revisie op een van de accessory power gensets de kruk-as gewisseld on-side.
Tijdens de revisie stand tijd onderhoud van de 30.000 draaiuren ( Main overhaul job ) aan de MAN D 2848 diesel motor.
Dit is gedaan omdat dat kruk-as tappen (crankpin and main journals under size) onder zijn maten gesleten waren dat er spraken was van een afkeur (ondermaats / undersize)
Tijdens deze revisie is het blok op locatie in de machine kamer los gemaakt van de generator/ alternator en is blok gedraaid om het wisselen van de kruk-as mogelijk te maken.
Spliethoff Amsterdam Heemskerkgracht.

AWZI Harnaschpolder

In februari 2022 hebben wij een revisie uitgevoerd aan een van de twee Cummins KTA 50G8 diesel noodstroom, inclusief diverse updates een reparatie van uitlaat/rookgassen kanaal.
Dit nadat klant tijdens het noodstroom test bedrijf een turbo defect had opgelopen waarna de motor op zijn eigen smeerolie heeft gedraaid.
Voor de diverse updates, aanpassingen gemaakt aan parameters en programma en tevens noodkoeler systeem rendement verbeterd.
(Locatie AWZI Harnaschpolder)